UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці знають англійську краще за французів та італійців, але гірше за поляків

За рівнем знань англійської мови Україна - середнячок у міжнародному порівнянні. Вона - на 27 місці світового рейтингу.

Найкраще у світі англійською мовою як іноземною володіють жителі Швеції, Норвегії, Нідерландів та Естонії. Вони посіли перші місця у міжнародному рейтингу Education First English Proficiency Index. Для його створення протестували знання 750 тис. дорослих у 60 країнах світу у 2012 році. Окрім того, для порівняльного аналізу знань між 2007 і 2012 роками вчені вивчили результати тестів к цілому п'яти мільйонів осіб.

Україна в рейтингу EFEPI посіла 27 місце з 60. Це відповідає "середньому рівню" мовних навичок. У той же час українці володіють англійською краще, ніж росіяни (31-ше місце), італійці (32-ге) чи французи (35-те), які потрапили до групи країн з низьким рівнем знань.

Аналізуючи тенденції у вивченні англійської за останні шість років, автори Englisch Proficiency Index прийшли до висновку, що в цілому у світі збільшилися інвестиції у цій сфері. У Туреччині, Казахстані та Угорщині і Росії дорослі під час тестування показали кращі результати, ніж кілька років тому. Між тим, деякі інші тупцювали на місці (Україна) або навіть зменшили оберти у вивченні англійської.

Прогрес західних сусідів України - поляків і угорців - вражає: вони вийшли зі знання англійської на 8-ме і 9-те місця у світі.

Дослідження вказує на зв'язок між знаннями англійської працівників певної країни та її економічними перспективами. "Для того, щоб наша країна економічно і політично вижила, нам потрібні громадяни, які володіють знаннями про багато регіонів і володіють необхідними для цього знаннями мови", - підкреслив керівник відділу Німецької академічної служби обмінів (DAAD) Клаудіус Габбі. !zn

Читайте також:

Саакашвілі порадив українцям відмовитися від російської мови: Це вибір вашого майбутнього

У Британії двієчників зобов'язали вивчати математику і англійську мову до 18 років

Англійська мова здає позиції у США