UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці, які зазнали атаки в Кабулі, повернулися додому

Тіла семи загиблих також доправили в Україну.

19 українців, яких врятували в столиці Афганістану після теракту, в результаті якого загинули семеро наших співвітчизників, вже повернулися на батьківщину, повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев, передає "УНІАН".

"Уже вилетів літак з тілами загиблих. Цифра сім залишається. Сім тіл на борту", - сказав дипломат.

"І всі громадяни, всі 19 осіб, які були евакуйовані з готелю і перебували на військовій базі ... Всі вони вже повернулися в Україну і знаходяться в Україні", - додав Погорельцев.

Нагадаємо, 20 січня група бойовиків проникла до готелю Intercontinental у Кабулі, де проходили два весілля, і відкрила вогонь по відвідувачам. За даними BBC, в результаті терористичної атаки в Кабулі загинули дев'ятеро українців. У МВС Афганістану повідомили, що восьмеро з них, у тому числі дві жінки, були співробітниками місцевої авіакомпанії Kam Air.

Серед жертв теракту – 14 іноземців, зокрема громадяни Німеччини, Греції та Казахстану, а також чотири громадянина Афганістану.

У МЗС України підтвердили загибель семи українських громадян.

Напад на готель розпочався близько 21:00 за місцевим часом у суботу. У ніч на неділю афганський спецназ за підтримки американських військових провів спецоперацію, ліквідувавши трьох терористів.

Згідно з офіційними даними, американським військовим вдалося врятувати 160 осіб, серед яких – 19 громадян України. Поранення отримали 10 людей, у тому числі, чотири цивільні особи. Всього загинуло 43 особи.

До прибуття українського консула підтримку українцям надавали американські дипломати.

Відповідальність за напад на готель взяло на себе терористичне угрупування "Талібан".