UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці святкують День хрещення Русі

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужить літургію у Володимирському соборі і очолить багатотисячну Хресну ходу до пам'ятника князю Володимиру.

У понеділок, 28 липня, в день пам'яті святого рівноапостольного великого князя Володимира, українці відзначають День Хрещення Київської Русі.

З цієї нагоди у Володимирському патріаршому кафедральному соборі (вул.Шевченка, 20) відбудеться Божественна літургія, яка почнеться о 10:00.

"Богослужіння очолить Патріарх Київський Філарет, у співслужінні єпископату і духовенству Київського Патріархату", - повідомили у прес-службі УПЦ КП. Від Володимирського собору до пам'ятника святому Володимиру відбудеться Хресна хода.

"Запрошуємо взяти участь у богослужінні та Хресній ході всіх, в тому числі і віруючих УПЦ Московського Патріархату", - йдеться в повідомленні УПЦ КП.

Історично Хрещення Русі було обумовлено низкою причин. По-перше, об'єднання земель вимагало відмови від племінних богів і введення монотеїстичної релігії за принципом "одна держава, один князь, один Бог". По-друге, весь європейський світ до того часу прийняв християнство. І, по-третє, залучення до християнської культури давало країні сильний стимул до розвитку.

Першим прийняв православ'я Київ, а за ним і інші російські міста. Однак Хрещення Русі затягнулося на кілька століть - доти, поки християнство остаточно не перемогло язичницькі вірування. !zn

Читайте також:

"ДНР" запросила патріарха Кирила відсвяткувати Хрещення Русі