UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці оформили близько 3,7 млн біометричних паспортів

Ажіотаж навколо отримання паспортів не вщухає, повідомили у міграційній службі.

За станом на 12 червня українці оформили близько 3,7 млн біометричних паспортів, більшість документів уже видані на руки, повідомляє прес-центр Державної міграційної служби України.

У відомстві зазначили, що ажіотаж навколо отримання паспортів після набуття чинності безвізового режиму України з Європейським Союзом поки не вщухає, але бланків документів достатньо.

Згідно з даними міграційної служби, така кількість біометричних паспортів була видана з моменту їх введення в Україні, тобто з січня 2015 року.

"На даний час ажіотаж триває. Ми очікуємо, що він піде на спад у найближчі тижні. У будь-якому випадку ситуація контрольована і бланків документів вистачить на всіх", - прокоментували у відомстві.

Міграційна служба рекомендує українцям, які не збираються виїжджати за кордон у найближчі кілька тижнів, не поспішати з оформленням та одержанням документів.

Також у прес-службі нагадали, що оформленням і видачею біометричних паспортів займаються тільки Державна міграційна служба, паспортний сервіс "Документ" та Центри надання адміністративних послуг.

Раніше повідомлялося, що за даними Державної міграційної служби України, до кінця року біометричні закордонні паспорти оформлять понад 5 млн українців.