UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці довіряють порадам друзів про здоров'я більше, ніж лікарям

Найменше українці довіряють медичним радам народних депутатів та народних цілителів.

Переважна більшість українців (71%) більше довіряє порад щодо лікування або ведення здорового способу життя отриманих від родичів і друзів, свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Майже таку ж високу довіру в контексті рад по лікуванню респонденти висловлюють і до медичних працівників: лікарів швидкої допомоги довіряють найбільше - 68% опитаних, кваліфікованим медсестрам - 66%, фармацевтам і аптекарям - 65%, сімейних лікарів і терапевтів - найменше серед медпрацівників - 63%.

Половина опитаних (51%) довіряє порад викладачів медичних спеціальностей, ще майже стільки ж (46%) - спортсменам.

Радам священиків та служителів церкви довіряє третина опитаних (31%), а ось до народних цілителів та екстрасенсів прислухаються 15%.

Лише 4% зазначили, що довіряють порадам по лікуванню або ведення здорового способу життя народних депутатів.

Соціологічна група "Рейтинг"

Опитування Соціологічної групи "Рейтинг" було проведено 26 липня - 2 серпня 2017 року серед 1200 осіб. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%.

Як свідчать дані опитування КМІС, станом на травень 2017 року 38% опитаних дорослих мешканців України оцінили своє здоров'я як хороше або дуже хороше, 41% - як посереднє (ні добре, ні погане), 20% - як погане або дуже погане.