UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна змінить тактику АТО у зв'язку з вторгненням російських військ

Кожен день на територію України приходять російські війська. Тактику АТО змінять найближчим часом.

На даний час на території України за попередніми оцінками знаходиться близько 10-15 тисяч військ Росії разом з терористичними організаціями, і війська продовжують прибувати. Про це повідомив в ефірі телеканалу ICTV спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

При цьому він підкреслив: "4 батальйону тактичних груп - це саме та кількість, яке зайшло в останню добу".

"Кожен день на нашу територію прибувають російські війська", - повідомив спікер РНБО, додавши, що в Луганську "вони навіть не приховують своїх шевронів".

Він також розповів, що загальна кількість російських військ, які знаходилися вздовж кордону з РФ і в Криму в ході перших двох етапів проведення АТО, становила 45 тисяч.

"Ми зараз розуміємо, яка ситуація, і приймається рішення щодо подальшого переформатування АТО. Деякі кажуть, що це не той формат, тому що це вже не терористи, але рішення про зміну формату ще не прийнято. І я думаю, що найближчим часом ми почуємо більш широкі рішення, в тому числі й кадрові", - підсумував Лисенко.

Як повідомлялося, до прямого вторгнення російських військ тактика проведення АТО на Донбасі була спрямована на перекриття каналів постачання зброї і живої сили незаконним збройним формуванням і на те, щоб розділяти і знищувати їх сили. !zn