UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна засудила понад 30 росіян, які воювали в Донбасі

Матіос підбив певні підсумки роботи військової прокуратури.

В Україні притягнули до кримінальної відповідальності та ухвалили відповідні судові вироки щодо 32 громадян Російської Федерації, які приймали участь у військових діях проти України в Донбасі. Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на міжнародній конференції "Реформування системи військової юстиції України: сучасний стан та перспективи" у Харкові.

"З початку роботи управління військової прокуратури з фіксації злочинів агресії проти України до кримінальної відповідальності, з судовими вироками, притягнуто безпосередньо 32 громадянина РФ, які воювали на боці терористів або були безпосередньо військовими РФ", - цитує Матіоса "Укрінформ".

При цьому він додав, що військовими прокурорами повідомлено про підозру у злочинах проти України низці військових керівників Росії.

Раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що Росія, не маючи на це права, документує нібито злочини української сторони в Донецькій і Луганській областях і відправляє в міжнародні установи величезну кількість кримінальних справ та позовів про порушення українськими військовими міжнародного законодавства щодо правил ведення війни.