UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна відкриє пункт пропуску на кордоні з Польщею

У Польщі кажуть, що досі не отримали жодного запиту з цього приводу.

Спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив про те, що як тільки рішення Кабміну про відновлення роботи пункту пропуску "Рава-Руська" буде оприлюднено, влада країни проінформує про це владу Польщі.

"Справді, це рішення вчора розглядалося на засіданні уряду та оголошувалося про те, що підтримали пропозицію відновити роботу двох пунктів пропуску, зокрема і "Рава-Руська" на кордоні з Польщею. Однак, як тільки буде оприлюднено це рішення уряду, зокрема, будуть внесені зміни в той розпорядження, яким зараз закритий ряд пунктів пропуску, після цього даний напрямок відновить свою роботу", - сказав Демченко в четвер, додавши, що "зараз ще не оприлюднене рішення уряду, бо коли це буде зроблено, через певний проміжок часу буде проінформована польська сторона та цей напрямок почне функціонувати".

Перед цим посольства Польщі в Україні повідомило, що КПП "Гребенне - Рава-Руська" залишається закритим, і "у відповідні органи Республіки Польща, як досі, не робив жоден запит з цього приводу".

Відзначимо, що напередодні Кабмін прийняв рішення, яким відновлюється робота пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення "Рава-Руська" для морського сполучення "Скадовський морський торговельний порт". Раніше вони були тимчасово закриті у зв'язку з пандемією.

В рамках боротьби з коронавірусом Кабінет міністрів закрив більше сотні пропускних пунктів через український кордон. Окрім того, 16 березня Україна закрила кордони для іноземців. В рамках заборони, на територію країни не могли в'їхати іноземці та громадяни без громадянства. Наприкінці березня Україна повністю закрила свої кордони.