UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна увійшла до складу комітету охорони здоров'я ЄС – Степанов

Країну прийняли у якості спостерігача.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що Україна ввійшла в якості спостерігача до складу Комітету охорони здоров'я ЄС, до якого, за його словами входять всі провідні країни Європейського союзу. Про це Степанов заявив під час свого традиційного брифінгу у неділю, 17 травня.

"Днями ми отримали листа від Європейської комісії, що Україну прийнято до складу комітету охорони здоров'я в якості спостерігача. Це дуже важлива подія для нас, тому що до складу комітету всі провідні країни ЄС. Під час засідання комітету розглядаються яким чином ті чи інші країни реагують окремо та разом на ті виклики, які зараз стоять перед всім світом", - розповів міністр., - Ми дуже раді долучитися до і я впевнений – це піде тільки на користь Україні і нашій системі охорони здоров'я".

Читайте також: В Україні 16 847 підтверджених випадків COVID-19

Раніше Європейський союз також схвалив виділення Україні 4 млн євро на громадські ініціативи для боротьби з поширенням коронавірусу та Європейський Союз окремо виділив 190 млн євро для боротьби з поширенням коронавірусу SARS-CoV-19 і подолання пандемії.