UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна та Маршалові острови працюють над спрощенням режиму поїздок для громадян

Павло Клімкін зустрівся з міністром закордонних справ Маршалових островів під час сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Під час сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з міністром закордонних справ Маршалових островів Джоном Сілком укладення угоди про спрощення режиму поїздок для громадян. Про це повідомляє у середу прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Зазначається, що сторони обговорили активізацію двостороннього політичного діалогу та міжлюдських контактів. У цьому контексті було домовлено продовжити роботу над укладенням угоди про спрощення режиму поїздок.

Також Клімкін висловив вдячність Сілку за підтримку його державою ініціатив України у рамках ООН, спрямованих на протидію російській агресії. Мова йде про включення 21 вересня до порядку денного Генасамблеї ООН нового пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України", а також під час ухвалення резолюцій щодо стану дотримання прав людини в тимчасово окупованому Криму.

Нагадаємо, що раніше президент України Петро Порошенко повідомив про те, що Україна найближчим часом підпише угоду про безвізовий режим із Таїландом.

У травні Кабінет міністрів затвердив угоди з Катаром та з Антигуа і Барбуда про взаємне скасування візових вимог. Угоду з Катаром було підписано в березні 2018 року, а з Антигуа і Барбуда – в лютому 2018 року.