UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна та Ізраїль обговорили підписання угоди про вільну торгівлю

Українська та ізраїльська сторони відзначили зростання торговельно-економічної співпраці між державами.

Голова Адміністрації президента України Ігор Райнін провів зустріч із співголовою Міждержавної спільної Українсько-Ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва Зеєвом Елькіним. Сторони обговорили кроки щодо пришвидшення підписання між Україною та Ізраїлем угоди про вільну торгівлю. Про це повідомила перс-служба Адміністрації президента.

"Під час переговорів було відзначено високий рівень політичного діалогу між Україною та Ізраїлем та тісну координацію двох країн на міжнародній арені. Сторони відзначили зростання торговельно-економічної співпраці між Україною та Ізраїлем та обговорили практичні кроки в площині пришвидшення підписання Угоди про вільну торгівлю між двома країнами", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що Елькін подякував за ефективні дії щодо забезпечення можливості ізраїльтян відвідувати єврейські святині в Умані та інших містах України.

"Ще раз хочу подякувати за ті зусилля, які проводить Україна для забезпечення порядку та захисту такої величезної кількості туристів з Ізраїлю. Я знаю, що це непросто. Це найбільший єврейський захід за межами Держави Ізраїль", - зазначив Елькін.

У свою чергу Райнін запросив ізраїльську сторону взяти участь у святкуванні 27-річниці незалежності України та в роботі 10-го міжнародного економічного інвестиційного форуму, який відбудеться в Харкові 28 вересня цього року.

"Це найбільший форум на сході нашої країни – один з небагатьох, який завершується конкретним підписанням договорів, контрактів в різних секторах промисловості, зокрема у військовій сфері", - зазначив Райнін.

Нагадаємо, що 14 серпня із Зеєвом Елькіним зустрівся президент України Петро Порошенко. Під час зустрічі Порошенко звернувся до політичного керівництва Ізраїлю із закликом поліпшити ситуацію з допуском українських громадян на територію Ізраїлю, з яким в України діє безвізовий режим. Окрім того він висловив сподівання на активізацію політичного діалогу з Ізраїлем, а також обговорив з ізраїльським міністром торговельно-економічне співробітництво між країнами і перспективи підписання Угоди про зону вільної торгівлі.