UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна спростувала чергову заяву Росії про біженців

Російський чиновник, який у березні "нарахував" понад півмільйона біженців з України, знову заявив про зростання їхнього числа. У Держприкордонслужбі зазначили, що на державному кордоні з Росією жоден громадянин України не висловив бажання отримати статус біженця у РФ.

На державному кордоні з Росією жоден громадянин України не висловив бажання отримати статус біженця у Росії. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України у середу, 4 червня.

"За минулу добу кордон з Росією на виїзд з України перетнули 11 417 громадян України. Для прикладу, 2 червня ця цифра сягала 11 151 громадян України, а напередодні вихідних - 30 травня - 15 380 українців. Майже така сама кількість громадян України щодня перетинає російсько-український кордон на в'їзд в Україну", - йдеться в повідомленні відомства.

Раніше уповноважений при президенті РФ з прав дитини Павло Астахов повідомив про зростання числа біженців з України в Росію в останні дні. Протягом 3 червня у Ростовську область РФ в'їхала рекордна кількість громадян України - понад 7 тисяч осіб, повідомив він на своїй сторінці в Instagram. "З кожним днем зростає кількість біженців", - стверджує омбудсмен.

У Ростовську область прибувають біженці з Донбасу і діти, "вивезені з-під вогню української армії", - написав Астахов у Twitter. Там же він повідомляє, що вже направив звернення до Міжнародного Червоного Хреста і його відділень в Україні, які зобов'язані "допомогти дітям у зоні бойових дій".

"Зі Слов'янська поки ніхто вирватися не може. Місто заблоковане і обстрілюється", - повідомив Астахов. Немає можливості вивезти навіть восьмимісячного хлопчика з лікарні Слов'янська до Ростова, підкреслює він.

375 сімей біженців з України перейшли на російську територію на кордоні з Бєлгородською областю, повідомив Астахов. Всі вони звернулися до ФМС РФ: переважна більшість - за тимчасовим притулком, деякі - за статусом біженця, зазначив він.

Варто відзначити, що для Астахова це не перший випадок марень щодо "зростання числа біженців". Так, ще на початку березня він "нарахував" понад півмільйона біженців з України. !zn

Читайте також:

Питання про воєнний стан на Донбасі буде розглянуто відразу після інавгурації Порошенка

У Шахтарську терористи застрелили дівчину, яка не зупинила автівку на блокпосту

Луганський прикордонний загін евакуювався, так і не дочекавшись підкріплення