UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна продовжить виплачувати пенсії українцям в Ізраїлі

Зеленський запевнив прем'єр-міністра Ізраїлю, що українцям в Ізраїлі будуть платити пенсії.

Україна продовжить виплачувати пенсії громадянам, які виїхали на постійне місце проживання в Ізраїль. У цьому президент Володимир Зеленський запевнив прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, йдеться у відповіді прес-служби президента України на запит агентства Інтерфакс-Україна.

"Президент Володимир Зеленський зазначив Нетаньяху, що Україна не відмовляється від цієї домовленості. Глава Української держави пообіцяв сприяти тому, щоб після парламентських виборів новий Кабінет міністрів розпочав процес підготовки ратифікації документа і це питання було розглянуто Верховною Радою", - йдеться у відповіді.

У прес-службі Офісу президента наголосили, що питання про пенсійне забезпечення жителів Ізраїлю з українським походженням підняла саме ізраїльська сторона.

Україна та Ізраїль підписали угоду про соціальне забезпечення громадян обох держав у вересні 2012 року в Нью-Йорку: документ підписали міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко та міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман.

Раніше МВС України та Ізраїлю підписали Декларацію про поглиблення співробітництва, в частині в'їзду українців на територію Ізраїлю і навпаки.