UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна подала повідомлення NOTAM про проведення ракетних пусків на півдні країни

Київ скоригував час проведення своїх ракетних стрільб 1-2 грудня після погроз російської сторони.

Повітряні сили України розмістили за допомогою авіаційних повідомлень NOTAM попередження про небезпеку використання повітряного простору в кількох районах на Півдні країни, в зв'язку з проведенням ВСУ навчальних стрільб з ЗРК.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", згідно з оповіщенням, оприлюдненими ВСУ у другій половині дня 30 листопада, стрільби 1 грудня здійснювалися з 9:30 до 11:30, а 2 грудня – будуть тривати з 8:00 до 12:00.

При цьому, згідно з інформацією на профільних інтернет-ресурсах, перші українські повідомлення, видані 24 листопада, передбачали проведення стрільб з 6:00 до 14:00.

"NOtice To AirMen", або NOTAM – це оперативно поширювана інформація системи Управління цивільної авіації США про зміни в правилах проведення та забезпечення польотів і аеронавігаційної інформації.

Читайте також: Росія перекинула в Крим зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ

Раніше Міноборони РФ розмістило за допомогою NOTAM повідомлення про наміри збивати українські ракети, виявлені в зоні польотної інформації Сімферополя та Одеси, випущені в рамках навчань ВСУ 1-2 грудня.

У прес-центрі Повітряних сил України, в той же час, повідомили, що командування зменшило розміри небезпечної зони виконання пусків в північно-західній частині акваторії Чорного моря.

Нагадаємо, 30 листопада Міністерство закордонних справ України підтвердило оприлюднену DT.UA інформацію про погрози Кремля застосувати силу у разі проведення Збройними силами України ракетних навчань біля Криму. У зв'язку з погрозами Україна має намір звернутися до світової спільноти.

Напередодні був опублікований текст загроз російського Міноборони у зв'язку з навчаннями ВСУ біля Криму. Текст документа підтверджує інформацію, раніше опубліковану DT.UA.

25 листопада Міноборони РФ вручило українському аташе ноту протестуу зв'язку з планами Збройних сил України провести ракетні стрільби поруч з Кримом. У свою чергу, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив,Україна не планує проводити випробування ракет в Керченській протоці, по якому проходить кордон між Україною і Росією.