UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна опинилася на п'ятому місці серед найбільш нещасних країн світу

Україна потрапила в число країн, де зафіксовано найнижчу кількість людей, які вважають своє життя цілком щасливою.

Найбільш незадоволеними життям в своїй країні вважають себе жителі держав, які постраждали від війн, міжнаціональних конфліктів і економічних криз. Про це свідчать результати опитування асоціації незалежних дослідницьких агентств Gallup International/WIN "Барометр надії і відчаю".

Так, найнижче кількість людей, які вважають своє життя в рідній країні цілком щасливою, зафіксовано в Афганістані - 21%. В аутсайдерах також виявилися Мексика і Польша (по 28%), Сербия (27%), КНР (26%), Україна, Косово і Пакистан (по 22%). Крім того, в десятку "нещасливих" потрапила Франція (29%).

Варто відзначити, що за результатами за 2012 рік кількість страждаючих громадян в Україні склало 23%.

38% людей заявили, що щасливі у себе вдома і нічого не хотіли б міняти. Лідером серед країн, в які хотіли б перебратися всі інші, є США (9% голосів), ще 7% учасників дослідження вважають найбільш привабливими Канаду та Австралію. За Швейцарію віддали 6% голосів, по 4% набрали Франція, Німеччина і Великобританія. Ще по 3% респондентів вибрали Італію і Саудівську Аравію, 2% вважають, що були б щасливі в Іспанії і 1% - у Бразилії.

Найбільше задоволених виявилося в Таїланді (73%), Австралії (66%), Аргентині, Швеції, Фіджі і Японії (по 61%), Колумбії (58%), Данії (54%), Бразилії і Фінляндії (по 53%).

У дослідженні взяли участь 70 тисяч людей з 65 країн, зокрема країн колишнього СРСР. Респондентам було запропоновано назвати країну, в якій вони хотіли б проживати. !zn