UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна очікує єдиний пакет документів для "шенгену", який вже дали Росії

Київ відпрацьовує з Брюсселем універсальний список документів для оформлення віз до країн Шенгенської угоди.

Введення в Україні універсального списку документів для оформлення віз до країн Шенгенської зони, який вже отримали росіяни, у Києві вважають "справою часу".

"Ми ведемо системну роботу у цьому напрямку і в Києві, і у Брюсселі, працюємо з посольствами іноземних держав, акредитованими тут. У нас такий список є, він теж відпрацьовується, і це справа часу", - повідомив перший заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко.

За словами Демченка, українська сторона виходить з необхідності звести до мінімуму кількість документів, які подаються громадянами України для отримання шенгенської візи.

Тим часом для громадян Росії країни Євросоюзу вже ввели подібний єдиний список документів. Він передбачає, що в яку б європейську країну не зібралися туристи, відмінностей у пакеті документів не буде.

Список 14 січня оприлюднив МЗС РФ. Згідно з ним, росіянам необхідно буде надати типову форму заяви на отримання візи, копію російського паспорта та сплатити візовий збір. У консульство також необхідно надати оригінал закордонного паспорта, чинного протягом мінімум трьох місяців після передбачуваної дати виїзду з шенгенської зони. У пакет обов'язкових документів також входить медстраховка на весь період запланованої поїздки (мінімальна сума - 30 тисяч євро). !zn

Читайте також:

Європейським чиновникам роздали календарі з нев'їзними українцями

Леонід Кожара пообіцяв не відриватися від Росії

Європарламент має намір спростити видачу віз українцям до березня

Найчастіше українцям відмовляють у візах країни західної Європи