UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна наполягає на негайному звільненні заручників Кремля та ОРДЛО – Порошенко

Під час розмови "нормандської четвірки" лідери країн також домовились про подальшу роботу над дорожньою картою імплементації Мінських угод.

Президент України Петро Порошенко під час двогодинної телефонної розмови в "нормандському форматі" нагадав про українських заручників Кремля та ОРДЛО, повідомляє прес-служба президента.

"Україна наполягає на негайному звільненні всіх заручників, в тому числі тих, хто незаконно утримується на території Росії, зокрема Олега Сенцова та Романа Сущенка", - підкреслив Порошенко.

Також співрозмовники торкнулись питання остаточного узгодження безпекових питань та продовження роботи над дорожньою картою імплементації Мінських домовленостей.

"З цією метою в другій половині серпня має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників глав держав "нормандського формату"", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, після переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним 29 травня президент Франції Еммануель Макрон заявив про плани найближчим часом провести зустріч у "нормандському форматі".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель за підсумками другого дня саміту "Великої двадцятки" (G20), що завершився в Гамбурзі, анонсувала телефонну розмову між лідерами держав "нормандської четвірки".

Раніше про підготовку переговорів також повідомляли в Міністерстві закордонних справ України.

Проведення 24 липня телефонних переговорів лідерів країн "нормандського формату" підтвердили спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації в Донбасі Мартін Сайдик та президент Франції Емануель Макрон.