UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укравтодор" розпочав проект з уповільнення дорожнього руху

Безпеку на дорогах будуть забезпечувати за допомогою кільцевих доріг, червоних надземних переходів, а також острівців.

"Укравтодор" почав реалізацію в Лохвиці (Полтавська обл.) проекту з уповільнення трафіку дорожнього руху (Traffic calming measures).

"Це перший приклад застосування нашої стратегії щодо підвищення безпеки. Острівці - це одне з інженерних рішень, яке ви можете побачити в багатьох країнах Європейського Союзу. Вони дозволяють знизити швидкість руху на 50% на в'їздах у населені пункти, а швидкість - це перший ворог безпеки руху. Нам потрібно знизити швидкість на дорогах України", - сказав глава агентства Славомір Новак в ході презентації острівця.

Новак також повідомив, що "Укравтодор" має стратегічний план на три роки з впровадження різних інженерних споруд для зниження швидкості на дорогах.

"Такі інженерні рішення, як острівці, кільцеві, червоні переходи - наш стратегічний план на три роки з підвищення безпеки руху. У поточному році в Полтавській області ми маємо намір побудувати вісім таких розв'язок (острівців). По Україні протягом трьох років хочемо побудувати 500 нових кільцевих, 1 тис. червоних надземних переходів, а також острівці. Будемо рахувати, скільки необхідно", - повідомив глава агентства.

У червні глава "Укравтодору" Славомір Новак запропонував обмежити граничну швидкість руху автомобілів у містах з 60 км/год до 50 км /год. За його словами, зменшення швидкості на дорогах тільки на 10 км/год збільшує шанс на виживання пішохода у разі удару машиною на 90%.