UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українцям спростили оформлення паспортів за кордоном: рішення Кабміну

Тепер ДП “Документ” зможе встановлювати особу у режимі відеоконференцзв’язку.

Кабінет міністрів у вівторок, 5 листопада, спростив оформлення внутрішнього та закордонного паспортів українцям, які опинилися за кордон. Проєкт акта був розроблений ДМСУ та супроводжувався в межах роботи Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду громадян України з ТОТ. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Читайте також: Цифровий безвіз поруч: електронні підписи країн ЄС можна використовувати в Україні

Зазначається, що зміни запроваджують процедуру приймання ДП “Документ” за кордоном документів та анкет-заяв від осіб, які мають вперше оформляти паспорт громадянина України після того, як їм виповнилося 18 років.

“З цією метою закордонним відокремленим підрозділам ДП “Документ” будуть надані можливості проводити процедуру встановлення особи у режимі відеоконференцзв’язку за участю заявника та членів його сім’ї, близької особи”, – йдеться у повідомленні міністерства.

Нагадаємо, з листопада на порталі "Дія" з'явилася можливість отримати англомовну версію трьох документів. Зокрема користувачі можу отримати англомовну версію закордонного паспорта, техпаспорта та посвідчення водія.