UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українцям, що поїхали з дому через війну, рано повертатися - МВС

Там можуть чекати неприємні "сюрпризи”.

Українські силовики закликають українців, які були вимушені покинути свої домівки через війну, уникати поспішного повернення. Таку заяву зробив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону.

"Хочу закликати усіх зберігати обережність, спокій і уникати поспішного повернення до покинутих будівель, оскільки там можуть чекати неприємні "сюрпризи": покинута зброя, боєприпаси, відповідне мінування, міни-розтяжки і багато чого іншого, що око пересічного громадянина, не підготовлене, може не помітити", - пояснив він.

Він закликав українців почекати повернення повного контролю над населеними пунктами місцевою владою та зачистки від ворога міст і сіл силами Нацполіції та іншими українськими захисниками. Повертатися за потрібними речами варто після "зеленого світла" з боку офіційної влади, у тому числі й ДСНС.

Раніше стало відомо, що близько 12 мільйонів українців стали вимушеними внутрішніми переселенцями через вторгнення російських військ на територію України. Роботодавці отримуватимуть кошти від держави за кожного працевлаштованого переселенця.