UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українця в окупованому Криму засудили до 12 років ув'язнення: у нього хворе серце

Костянтина Ширінга звинуватили у "шпигунстві".

Так званий "Верховний суд Криму" засудив 61-річного українця Костянтина Ширінга до 12 років позбавлення волі.

Він відбуватиме покарання в колонії суворого режиму за звинуваченням в "шпигунстві", повідомляє "Кримська правозахисна група".

Засідання відбулося в закритому режимі, а інформацію по вироку озвучив адвокат ув'язненого Дмитро Дінзе. Він повідомив, що прокурор просив 14 років позбавлення волі для його підзахисного, а захист - виправдати Костянтина Ширінга.

Ширінг просив так званий суд виправдати його, повідомивши, що "його обмовили та звалили на нього всю провину".

Захист подасть апеляцію на винесений вирок.

Читайте також: МЗС закликало бойкотувати результати російського перепису в окупованому Криму

15 квітня 2020 року ФСБ РФ заявила про затримання в Криму учасників "української розвідувально-диверсійної групи", в яку нібито входила "російська військовослужбовець, підозрювана у видачі державної таємниці", - Тетяна Кузьменко і громадянин України, якого підозрюють у "здійсненні шпигунської діяльності за завданням української спецслужби"- Костянтин Ширінг.

Були порушені справи "про державну зраду і шпигунство".

Відомо, що Ширінг страждає серцево-судинними захворюваннями. Він кілька разів звертався із заявою про медичну допомогу до адміністрації Сімферопольського СІЗО.

Раніше адвокат Микола Полозов повідомив, що умови утримання в тюрмах Росії політв'язнів громадян України погіршилися. Юрист підкреслив, що це системна практика поширена в різних пенітенціарних установах, в різних регіонах, в тому числі в тюремних лікарнях.

Також повідомлялося, що Дарницький районний суд Києва засудив до 5 років умовного засудження з випробувальним терміном 3 роки учасника незаконних збройних формувань, якого два місяці тому затримали херсонські прикордонники, інформує сайт прокуратури АР Крим.