UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українця у Німеччині звільнили через відео про російсько-українську війну

Ігор Голод, який працював у ресторані в Баден-Бадені, звернувся до росіян. Керівництву закладу це не сподобалося.

Українця Ігоря Голода звільнили з ресторану Rizzi у німецькому Баден-Бадені після того, як він записав звернення до росіян через війну Росії проти України. Заклад орієнтований на російськомовне населення міста, а звернення українця могло зіпсувати дохід.

Історію одесита розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Дипломат також звинуватив заклад у збитті моральних орієнтирів.

«Керівництву ресторану не сподобалася правда про тисячі загиблих мирних українських громадян, більше сотні вбитих дітей, десятки вщент зруйнованих міст внаслідок агресії російських військ. Мій сигнал усім путінферштеєрам – прихильникам Путіна в Німеччині та інших країнах – ви такі ж як пілоти російських літаків, які вбивають українських мирних громадян», - пише Кулеба у Facebook.

Міністр нагадав, що за 27 днів війни загинули 117 дітей, 155 дістали поранення. Дорослі не можуть поховати своїх близьких через обстріли артилерії. Російські військові скоюють воєнні злочини в Маріуполі, Харкові, Сумах, Волновасі, Херсоні та інших куточках України. А мовчання про це перетворює мовчунів  на співучасників.

«Rizzi, ви у Баден-Бадені переживаєте за свою репутацію в очах російськомовних клієнтів. А мали б зрозуміти, що саме зараз вашій репутації настав кінець. І навіть найефективніші німецькі засоби для миття не змиють з ваших рук і з вашого ресторану кров безневинно вбитих», - додав Дмитро Кулеба.

Українські дипломати допомагають одеситові у Німеччині, йому надали правову консультацію, консульство залишається на зв’язку з адвокатом та мерією міста, аби захистити законні інтереси українського працівника.

Українська держава не дозволить нікому кривдити своїх громадян. Ані в вдома, ні за кордоном, підсумував Кулеба.

Читайте також: Росіяни відповідальні за війну проти України, хай навіть отруєну пропагандою – Кулеба

Через напад РФ на Україну багато росіян за кордоном стикнулися з відкритим презирством, подекуди до них почали застосовувати силу. У країнах Європи автівкам з російськими номерами проколюють шини, росіян відмовляються обслуговувати у кафе та магазинах. Російська пропаганда називає це «русофобією» та робить вигляд, що причин для такого ставлення немає.

17 березня Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про неприпустимість образ та нападів на росіян. На думку канцлера, відповідальність за війну лежить виключно на російському керівництві.