UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці зможуть їздити до Індонезії без віз

Кабмін ухвалив угоду про взаємне скасування візових вимог.

Кабінет міністрів України затвердив угоду про взаємне скасування візових вимог з Індонезією. Про це повідомляє пресслужба Уряду.

Відтепер для громадян обох держав, які користуються дійсними паспортами для виїзду за кордон, з’явилась можливість в'їжджати, слідувати транзитом та перебувати на території держави іншої сторони без віз.

Громадяни України зможуть знаходитись в Індонезії до 30 днів упродовж кожного візиту, громадяни Індонезії - до 30 днів протягом 60 днів.

На думку урядовців, така можливість сприятиме збільшенню обсягів торгівлі та розвитку міжлюдських контактів, а також туризму, щойно дозволить безпекова ситуація.

Про дату початку дії угоди в Кабміні пообіцяли повідомити додатково після завершення відповідних внутрішньодержавних процедур індонезійською стороною.

Читайте також: Зеленський затвердив угоду з ЄС про транспортний безвіз – документ

Домовленість про введення безвізового режиму між Україною та Індонезією була досягнута у червні, під час візиту президента Індонезії Джоко Відодо.

В липні Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та голова МЗС Гватемали Маріо Букаро підписали угоду про безвізовий режим між країнами