UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українці подали через "Дію" майже 300 тисяч заяв про зруйноване житло

Найбільше заяв - з Маріуполя.

Українці зареєстрували 299,6 тис. заяв про знищене та пошкоджене житло на порталі «Дія».

«Через «Дію» вже отримано 299 тисяч 642 заявки про знищене та пошкоджене майно українців унаслідок війни. Загальна площа збитків - 20 мільйонів 723 тисячі 877 квадратних метрів житла», - повідомила голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк.

Найбільше заявок надійшло з Маріуполя - 47 407, це понад три мільйони квадратних метрів житла.

Депутат зазначила, що окупанти почали зносити будинки в Маріуполі та стирати їх на картах.

«Окупанти почали прибирати будинки з карт російського Яндекса. Ось так - на карті Google будинок на вулиці Азовстальській, 33 ще є, а в Яндексі та реальності – його немає. Ми все фіксуємо і все відбудуємо. І не лише в Маріуполі», - наголосила Шуляк.

Вона зазначила, що Рада має ухвалити законопроєкт №5655 про реформу містобудування, яка запустить нові підходи в будівельній сфері, забезпечить цифровізацію, високу відповідальність за порушення і публічний моніторинг використання коштів, які надаються з бюджету та донорами на відбудову країни.

Як повідомлялося, законопроєкт №7198 про відновлення пошкодженого житла українців, який сьомий місяць чекає прискореного ухвалення в другому читанні, був завалений представниками промислового лобі, які хочуть отримати власний зиск. Про це йдеться в матеріалі Інни Ведернікової та Георгія Могильного - "Зруйноване відновлення. Чому українцям нікуди повертатися" для ZN.UA.