UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українсько-британські військові навчання «Козацька булава – 2021» стартували на Миколаївщині: фото

Навчання триватимуть до 24 липня

Українсько-британські військові навчання «Козацька булава – 2021» (#CossackMace) стартували у Миколаївській області 12 липня і триватимуть 13 днів, повідомило командування Сухопутних військ Збройних сил України.

Участь у навчаннях візьмуть близько 2000 військовослужбовців та понад 300 одиниць військової техніки з п’яти країн-партнерів.

Як Британія допомагає ЗС України

У 2015 році стартувала українсько-британська програма співпраці ORBITAL: з королівства в Україну прибула група військових для допомоги в розвитку ЗСУ – навчальний курс від британців пройшли 22,5 тисячі українських військових.

Спочатку це були тренувальні курси з протимінної підготовки, надання медичної допомоги пораненим, бойової підготовки піхоти і логістичного забезпечення. Пізніше тренувальний курс розширили до тактики і прийомів протидії бронетехніці противника, контрснайперських операцій і планування артилерійської підготовки.

Читайте також: У Чорному морі закінчилися навчання Sea Breeze

У 2018 році до місії долучилися інструктори Королівського військово-морського флоту, які тренують українських моряків і морських піхотинців для ефективної протидії російській загрозі в Чорному й Азовському морях.

Британія надає майбутнім українським офіцерам шанс навчатися у кількох своїх навчальних закладах: Королівському військово-морському коледжі, Королівській військовій академії в Сандгерсті та Коледжі Королівських Повітряних сил Кранвелл.

Щорічно на допомогу Києву в програмах безпеки Британія витрачає 8 мільйонів фунтів (295 мільйонів гривень).