UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українським бійцям на фронт передали 300 дронів DJI Mavic 3T

На дрони за три дні зібрали 61 млн грн.

Міністерство цифрової трансформації передало 300 дронів DJI Mavic 3T Thermal в найгарячіші ділянки фронту. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Безпілотники придбали завдяки спільному збору monobank, його співзасновника Олега Гороховського та блогера Ігоря Лаченкова на Армію дронів у межах ініціативи UNITED24. Усього за три дні їм вдалося зібрати майже 61 млн гривень.

160 коптерів відправили на схід, 85 – на запорізький напрямок та ще 55 – на херсонський.

Читайте також: Україна сформувала перші роти БПЛА – Мінцифри

«Дрони вже показали свою ефективність на полі бою. Вони дозволяють проводити розвідку, наводити артилерію та найголовніше – зберігати життя наших військових. Проєкт Армія дронів переріс у велику державну підтримку розвитку БПЛА в Україні. Разом з Міноборони, Генштабом та урядовою командою ми підходимо до цього питання системно. Спрощуємо процеси, прибираємо бюрократію та допомагаємо забезпечувати ЗСУ безпілотниками», – зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Кожен дрон оснащений тепловізором та камерою із зумом, що дозволяє проводити розвідку навіть уночі, коригувати артилерію і знищувати російську техніку.

Загалом за дев’ять місяців діяльності Армії дронів було придбано 3201 дрон на понад 4 млрд грн. 

Як повідомили у Мінцифрі, до просування проєкту Армія дронів долучився амбасадор UNITED24 актор Марк Гемілл. Він проводить збір на 10 розвідувальних дронів RQ-35 Heidrun.

Читайте також: Кабмін ухвалив рішення, що забезпечить масове виробництво українських дронів – Федоров

Уже тривалий час тема безпілотників упевнено тримає перші рядки популярності в інформаційному просторі. Оборона Бахмута, корупційні скандали, ядерна загроза й навіть медалька для блогерки не привертають уваги суспільства більше, ніж дрони. Детальніше про це читайте у матеріалі Юрія Касьянова «Чи допоможуть дрони виграти війну?»