UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український журналіст скористався відрядженням у Брюсель, щоб втекти із країни

Йдеться про оглядача 24 каналу.

Ведучий «24 Каналу» Олексій Печій виїхав з України висвітлювати Саміт Європейської Ради та заявив, що не повернеться додому.

Відповідний допис із велеслівними поясненнями він розмістив у Facebook, однак згодом видалив його. Мережею ширяться його скріншоти, зроблені користувачами.

Своє рішення журналіст обґрунтував тим, що нібито Україні бракує «горизонтальної комунікації із західним суспільством». І після Саміту він вирішив її налагоджувати. Він запевнив, що займатиметься інформаційною боротьбою за Україну —  «медіапросуванням української повістки та покращенням думки про Україну».

[pics_lr left="/img/forall/u/562/50/печій.jpeg" ltitle="" right="https://zn.ua/img/forall/u/562/50/печій1.jpeg" rtitle="undefined"]

Олексій Печій отримав акредитацію на Саміт ЄС, який проходив з 14 по 15 грудня. Після завершення події журналіст і ведучий «24 Каналу» не повернувся в Україну, і лише через тиждень опублікував пояснення.

У пресслужбі медіахолдингу «Люкс», до якого входить «24 Канал», заявили, що шоковані таким рішенням колеги.

«Сказати, що я шокований – нічого не сказати! Ми з перших днів війни називаємо нашу роботу інформаційним фронтом. А ми бійці інформаційного фронту. Олексій дезертирував з цього фронту. Він доросла людина, і він свідомо це вчинив, усвідомлюючи наслідки свого вчинку. Ніхто з колег не очікував такого», —прокоментував генеральний директор холдингу  Роман Андрейко.