UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український захисник загинув у Донбасі

Бойовики порушували режим припинення вогню 11 разів.

В районі проведення операції Об'єднаних сил за минулу добу, 8 липня,  збройні формування Російської Федерації 11 разів порушували режим припинення вогню.

Внаслідок обстрілів бойовиків один військовий загинув через поранення несумісні з життям, ще один отримав кульове поранення. Стан здоров’я воїна – задовільний. Про це інформує штаб ООС.

 

Станом на 7:00 9 липня, російські найманці чотири рази порушували режиму припинення вогню.

Російські окупанти 8 липня обстріляли позиції українських захисників неподалік таких населених пунктів:

Станом на 7:00 9 липня, російські найманці чотири рази порушували режиму припинення вогню.

Поблизу населеного пункту Зайцеве противник обстріляв позиції українських захисників з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Біля Невельського ворог відкрив вогонь з артилерії калібру 122 мм.

Неподалік Новотошківського російські окупанти вели вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів.У напрямку населеного пункту Піски противник здійснив обстріл з мінометів 120-го калібру.

 Речниця збройних сил України зазначила, що бойових втрат за поточну добу серед підрозділів Об'єднаних сил немає.

Як повідомляло раніше ZN.UA, існує велика ймовірність, що російські окупаційні війська готуються до нового загострення в Донбасі.

В середу, 7 липня, прокремлівські бойовики почали розміщувати озброєння за межами виділених місць його зберігання - це зафіксували безпілотники ОБСЄ. Командування ООС повідомило, що вони почали стягувати військову техніку в населені пункти. 

Навесні Росія стягнула до українських кордонів війська та техніку на додачу до тих, які вже були там з 2014 року. Передислокацію військ у Москві пояснювали "проведенням військових навчань", однак після того, як їх було "завершено", війська від кордонів України так і не відвели.

Читайте також: Бійці ЗСУ дали жорстку відсіч російським окупантам у зоні ООС

Раніше, президент США Джо Байден під час прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним заявив, що він виступає за територіальну цілісність України.

Американський президент також повідомив, що в ході зустрічі він висловив Путіну свій погляд на Мінські домовленості. Він зазначив, що у нього та Путіна були відмінності у поглядах щодо реалізації Мінських домовленостей.

Джо Байден також заявив, що результативність переговорів з Путіним буде зрозумілою через шість місяців.

Вимоги Байдена щодо врегулювання ситуації в Донбасі та стягнення російських військ у житлові квартали - можуть бути взаємопов’язані між собою.