UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українській стороні передали тіло військовослужбовця який перейшов на сторону бойовиків

Боєць помер від інтоксикації.

© Украинская делегация в Трехсторонней контактной группе
© Украинская делегация в Трехсторонней контактной группе
© Украинская делегация в Трехсторонней контактной группе

Українській стороні передали тіло військовослужбовця однієї з механізованих бригад ВСУ, який, за попередніми даними, 14 січня, перебуваючи в стані сп'яніння, без зброї скоїв самовільний перехід на сторону противника, і помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації, повідомляє українська делегація в Тристоронньої контактній групі.

"Сьогодні, завдяки відповідним діям Гуманітарного підгрупи в ТКГ, українській стороні було повернуто тіло військовослужбовця однієї з механізованих бригад ВСУ, який, за попередніми даними, 14.12.20, перебуваючи в стані сп'яніння, скоїв самовільний перехід на сторону противника (без зброї), і помер від алкогольної або наркотичної інтоксикації ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що допомога в поверненні тіла нашого військовослужбовця, надали міжнародні посередники і група «Евакуація 200».

Читайте також: За військові злочини в Донбасы повинні відповідати всі, незалежно від того, на чиєму боці вони воюють - Арестович

Раніше повідомлялося, що підконтрольні Росії терористи «ДНР» і «ЛНР» блокують процес обміну полоненими, висуваючи нові вимоги, виконати які немає можливості. За словами представника української делегації в Тристоронньої контактній групі Сергія Гармаша, проросійські бойовики вимагають процесуальної очищення 9 осіб, яких українська сторона звільнила в рамках минулого обміну.
Крім того, окупанти продовжують блокувати доступ представників Міжнародного комітету Червоного Хреста і родичів полонених. За чотири місяці представники МКЧХ змогли відвідати чотирьох полонених.