UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український МіГ-29 над Карпатами перехопив літак-контрабандист — відео

Чотирьох «авіаторів» затримали

При спробі незаконного перетину державного кордону Румунії винищувач ВСУ МіГ-29 перехопив літак-порушник і змусив його приземлитися. Порушником виявився тихохідний Ан-2 (в народі — «кукурузник»). Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ на сторінці в Facebook.

Наказ про перехоплення надійшов рано вранці. Винищувач МіГ-29 Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна, яка базується в Луцьку, супроводжував Ан-2 до прикарпатського аеродрому з примусовою посадкою.

Далі порушником вже зайнялися правоохоронні органи.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України повідомило, що проліт Ан-2 з України в Румунію і назад зафіксували на світанку прикордонники відділу «Порубне» Чернівецького загону.

Інформацію передали прикордонним нарядам, які і виявили його на держкордоні, після чого звернулися до підрозділу ППО ЗСУ.

У «кукурузнику» перебували чотири людини. Вони кинулися навтьоки відразу після примусової посадки — намагалися виїхати на авто.

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

«Про дане правопорушення було повідомлено підрозділу УСБУ в Чернівецькій, Івано-Франківській областях та прокуратурі. В даний час проводиться заходи фіксації правопорушень, в т.ч. за протиправні дії, пов'язані з незаконним переміщенням сигарет до Румунії і інші порушення, передбачені чинним законодавством», — розповіли прикордонники.

Були відкриті кримінальні провадження у ст. 334 (порушення правил міжнародних польотів) КК.

Читайте також: Через провокації РФ винищувачі НАТО 400 разів піднімали в небо

Раніше українські прикордонники виявили масштабний канал контрабанди підроблених ліків, які завозили з РФ.