UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські зенітні ракетні війська збили 500-ту ворожу повітряну ціль

Нею став черговий російський безпілотник.

Зенітні ракетні війська Повітряних сил Збройних сил України знищили вже 500 повітряних цілей російських окупантів. Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ у Facebook.

Останнім знищеним російським об’єктом у небі став черговий безпілотник "Орлан-10". 

"Розраховували на дещо більше, втім літаки рашистів нині не часті гості у підконтрольному Збройним Силам повітряному просторі", — зазначають у повідомленні.

Командування уточнило, що від початку повномасштабної війни РФ проти України ЗРВ збивають усі типи повітряних цілей, включаючи літаки, гелікоптери, крилаті ракети, БпЛА та навіть іноді ракети оперативно-тактичних комплексів ворога.

Зокрема, протягом 10 червня зенітні ракетні війська знищили два російських безпілотники "Орлан-10". Ще два таких БпЛА збила протиповітряна оборона Сухопутних військ.

Читайте також: Після втрат у бою на Харківщині залишки мотострілецького підрозділу армії РФ відмовились воювати – Генштаб

Крім цього, ударна авіація Повітряних сил ЗСУ здійснювала ракетно-бомбові удари по скупченню техніки, позиціях і логістиці загарбників. Було розбито як мінімум п’ять одиниць військової броньованої техніки та знищено декілька десятків росіян.

Раніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що з початку війни проти України армія РФ втратила близько 31 900 солдатів.