UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські захисники знищили три російські склади боєприпасів та 25 "Шахедів" – Генштаб

Також окупанти втратили ще кілька засобів ППО і пункти управління.

Протягом понеділка, 17 жовтня, українські бійці не лише відбивали чергові атаки російських ракет і безпілотників на наші населені пункти, а й завдали нових ударів по кількох позиціях ворога. Свідченням цьому є вечірнє зведення Генерального штабу Збройних сил України.

Так, авіація Сил оборони за поточну добу вразила десять районів зосередження зброї та військової техніки РФ, а також позиції ЗРК окупантів. 

Наші ракетні й артилерійські підрозділи накрили вогнем два пункти управління агресора, два його об'єкти протиповітряної оборони, два склади з боєприпасами, ще один район концентрації особового складу, озброєння і бойової техніки та кілька інших військових цілей.

Українські сили ППО приземлили 25 ворожих безпілотників іранського виробництва Shahed-136, відбиваючи атаки на житлові квартали й критичну інфраструктуру нашої країни.

Читайте також: Вторгнення РФ в Україну: карта бойових дій станом на 17 жовтня

Генштаб також уточнив минулі втрати, завдані росіянам вогневим ураженням їхніх підрозділів. Зокрема, точковими артилерійськими ударами в Мелітополі Запорізької області було поранено більше 40 окупантів, у Воскресенці – до 30, а у Василівці – до 25. Крім цього, загарбники втратили ще один склад боєприпасів у Бердянську.

Наразі уточнюється число загиблих, яке Росія намагається приховати.

Водночас, противник не припиняє спроб просунутися на бахмутському й авдіївському напрямках у Донецькій області. За минулу добу наші захисники відбили наступи росіян у районах Спірного, Бахмутського, Бахмута, Майорська, Мар’їнки, Красногорівки, Побєди й Невельського.

Стало відомо, що агресор почав залучати підрозділи Росгвардії для інженерного обладнання позицій навколо Херсона. Противник продовжує вивозити колаборантів та їхні родини на територію тимчасово окупованого Криму.

Раніше повідомлялося, що російські війська збільшили потік матеріально-технічного постачання через Маріуполь та Мелітополь. Таким чином РФ намагається компенсувати зниження пропускної спроможності Керченського мосту.