UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські захисники знищили майже повністю 15-у мотострілецьку бригаду РФ - Генштаб

З особового складу бригади лишилися боєздатними тільки 25% військовослужбовців.

За понад три місяці війні загальні втрати російських окупаційних військ склали вже понад 31 500 осіб, але ці дані не враховують поранених та більше не боєздатних військовослужбовців. Генеральний Штаб ЗСУ в щоденному ранковому зведенні повідомив, про виведення зі строю 75% особового складу окремої мотострілецької бригади армії РФ.

"У бойових діях на території України особовий склад 15-ї окремої мотострілецької бригади 2-ї загальновійськової армії Центрального військового округу зазнав суттєвих втрат. Орієнтовно 800 загиблими та близько 400 пораненими. Всього участь у бойових діях на території України брали приблизно 1800 військовослужбовців з числа бригади" - йдеться у повідомленні.

Проте де саме воювала 15-а окрема мотострілецька бригада не повідомляється. 

Загалом, за попередню добу, ЗСУ лише тільки на Донеччині та Луганщині, відбили 7 атак ворога, та знищили 3 танки, 2 бойові броньовані машини та 4 одиниці автомобільної техніки противника, та збили 6  російських безпілотників типу “Орлан-10”.

Оперативне командування "Південь" раніше повідомляло, що в наслідок артилерійсько-мінометної дуелі українських захисників та окупантів, вдалося знищити, в трьох різних населених пунктах Херсонської області, три польові склади боєприпасів росіян.