UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські захисники знешкодили російські ДРГ в Донецькій та Луганській областях — Генштаб ЗСУ

Тим окупантам, що залишилися, довелося відступити.

Військовослужбовці України ліквідували диверсійно-розвідувальні групи РФ у районі Верхньокам’янки, що неподалік Лисичанська Луганської області, і поблизу Берестового у Донецькій області. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Залишки ДРГ, задіяних російською армією для підтримки наступу на Луганщині, були змушені відійти.

Наразі на донецькому напрямку загарбники продовжують спроби заблокувати Лисичанськ і встановити контроль над ділянкою автомобільної траси Лисичанськ – Бахмут. 

Ворожа армія обстріляла цивільну й військову інфраструктуру в районах Лисичанська, Верхньокам’янки та Сіверська, а також завдала авіаційного удару по району Лисичанського нафтопереробного заводу. 

Читайте також: Війська РФ обстріляли з артилерії Харківську область: є загиблі та поранені

На бахмутському напрямку росіяни здійснили обстріли українських позицій з артилерії різних калібрів біля Клинового, Роздолівки, Виїмки й Івано-Дар’ївки, вдарили з авіації поблизу Відродження.

Крім цього, окупанти намагалися провести наступ для покращення тактичного положення в районі Спірного. Але успіху не мали та відійшли.

Водночас, за інформацією Генштабу ЗСУ, військкомати Білорусі проводять перевірку приписного складу й можливості здійснення мобілізації в окремих регіонах республіки.

А Росії не вдається своєчасно доукомплектувати підрозділи, виведені з України, через відсутність у особового складу бажання воювати проти наших військ.