UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські захисники відбили російський штурм на Бахмутському напрямку — Генштаб ЗСУ

Водночас, загарбники продовжують штурм у районі Золотого та поблизу Рубіжного, де досі точаться бої.

Українські військовослужбовці відбили штурм армії РФ у районі села Берестове, що на Бахмутському напрямку. ЗСУ завдали російським окупантам втрат, змусивши їх відійти на попередні позиції. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Водночас продовжуються бої в районі міста Золоте. Там ворожі війська теж намагаються проводити штурм.

На зазначеному напрямку росіяни обстріляли позиції ЗСУ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Миколаївки, Берестового, Врубівки, Покровського та Нью-Йорку. Також завдали удару поблизу Білогорівки, використавши армійську авіацію.

Крім того, бойові дії продовжуються неподалік Рубіжного на Харківському напрямку, де військові РФ ведуть штурм.

Читайте також: РФ економить високоточні ракети та обстрілює Україну радянськими

На цьому напрямку загарбники далі зосереджуються на утриманні поточних рубежів, систематично здійснюють вогневий вплив по позиціях ЗСУ з метою сковування їхніх дій.

Військові РФ обстріляли цивільну інфраструктуру районів Дементіївки, Руської Лозової, Мосьпанового й Базалівки. Також дистанційно замінували місцевість у районах Байрака, Перемоги й Шестаково. 

На Сєвєродонецькому напрямку ворог продовжує обстрілювати цивільну інфраструктуру в районах Сєвєродонецька, Лисичанська, Білої Гори, Устинівки, Тошківки й інших населених пунктів. Крім цього, завдав авіаційного удару з гелікоптерів неподалік Метьолкіного.

У Сєвєродонецьку тривають бої, окупанти продовжують штурмувати місто. Вони перегруповуються та намагаються наростити свої війська.

Крім цього, за інформацією Генштабу ЗСУ, російські загарбники провели дистанційне мінування певних ділянок річки Інгулець на Південнобузькому напрямку. 

Раніше повідомлялося, що Збройні сили України поблизу Миколаївки в Херсонській області збили гвинтокрил російських військових.