UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські захисники відбили атаки ворога у районах 12 населених пунктів — Генштаб

Загарбники обстрілюють ЗСУ вздовж лінії зіткнення.

За минулу добу українські захисники відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Новоселівське і Макіївка Луганської області та Соледар, Кліщіївка, Майорськ, Яковлівка, Андріївка, Білогорівка, Веселе, Невельське, Первомайське і Новомихайлівка Донецької області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

При цьому, окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджуючи зусилля на стримуванні дій ЗСУ на окремих напрямках. Війська РФ ведуть наступальні дії на бахмутському та авдіївському напрямках.

Загарбники обстрілюють ЗСУ вздовж лінії зіткнення, здійснюють фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках, а також проводять повітряну розвідку. Також війська РФ продовжують бити по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення.

Зокрема, за минулу добу окупанти завдали 11 ракетних та 22 авіаційних удари, а також здійснили понад 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок ворожих ударів постраждали райони понад 30 населених пунктів Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Сумської та Херсонської областей.

У Генштабі також розповіли про ситуацію по напрямках.

Зокрема, на волинському та поліському напрямках ситуація без суттєвих змін. Білорусь й надалі підтримує війну РФ проти України. Зберігається загроза ворожих ударів та застосування БпЛА з території Білорусі.

На інших напрямках окупанти здійснювали обстріли:

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала по ворогу шість ударів. Зокрема, під ураження потрапили два райони зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки, а також чотири позиції засобів протиповітряної оборони окупантів.

Крім того, за минулу добу ЗСУ збили п’ять БпЛА «Шахед» та три «Орлани» на різних напрямках.

Українські захисники уразили один пункт управління, один район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів та інші важливі військові об’єкти ворога.

Також за даними Генштабу, війська РФ припинили так звану евакуацію населення з Херсона через відсутність охочих. У місті окупаційна «влада» припинила видачу заробітної платні та соціальних виплат.

А на тимчасово окупованій території Криму, в місті Джанкой, цивільну лікарню загарбники передали під військовий шпиталь, у якому зараз перебувають до 800 поранених солдатів РФ.

Читайте також: У Росії вже поліцію змушують вербувати людей на війну – Генштаб

Раніше повідомлялося, що російські окупаційні війська відступили з одного з ключових населених пунктів на окупованому правобережжі Дніпра – міста Снігурівка Миколаївської області.