UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські захисники успішно протидіють військовим РФ у напрямку міста Слов’янськ — Генштаб ЗСУ

Також окупанти зазнали значних втрат особового складу й техніки на Бахмутському напрямку.

Військовослужбовці України успішно протидіють спробам російських окупантів покращити тактичне положення в напрямку міста Слов’янськ Донецької області. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Водночас, ворожа армія продовжує концентрувати зусилля на підготовці подальшого наступу на Слов’янському напрямку. Там російські військові здійснили авіаудар по Слов’янську та обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Вільне, Адамівка, Долина й Тетянівка. 

Поблизу Довгенького ЗСУ проводять оборонні бойові дії.

Також українські захисники завдали загарбникам значних втрат особового складу й техніки у ході намагань ворога провести штурм неподалік Берестового, що на Бахмутському напрямку. Бої там тривають.

На зазначеному напрямку росіяни здійснили артилерійські обстріли районів Комишувахи, Врубівки, Миколаївки, Семигір’я та Нью-Йорка. Окупанти також завдали авіаударів зі штурмової та армійської авіації поблизу Нової Кам’янки, Покровського та Клинового.

Читайте також: Росіяни намагаються укріпити позиції на острові Зміїний

На Сєвєродонецькому напрямку ворог обстрілював об’єкти цивільної інфраструктури в районах Привілля, Сєвєродонецька, Лисичанська, Воронового, Тошківки, Гірського й інших населених пунктів.

Крім цього, російська авіація здійснювала провокативні прольоти вздовж кордону України.