UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові знешкодили безпілотник російських найманців у Донбасі

Бойових втрат серед українських бійців немає.

Упродовж вівторка, 4 травня, у районі проведення операції Об'єднаних сил, збройні формування РФ шість разів порушили режим припинення вогню. Також був помічений проліт ворожого БПЛА типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування, безпілотник був своєчасно подавлений засобами РЕБ. Про це повідомили в штабі Об'єднаних Сил у середу, 5 травня. 

Зазначається, що упродовж минулої доби противник відкривав вогонь біля Водяного, Красногорівки, Авдіївки, Луганського. Там російські найманці застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети 120-го калібру, станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем.

Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Станом на ранок 5 травня військові РФ один раз порушили режим припинення вогню, стріляли біля Майорська. Бойових втрат серед українських бійців немає.

Читайте також: Окупанти в Донбасі використовують важливі об’єкти інфраструктури для вогневих провокацій — ООС

З 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

Докладніше про те, що відбулося біля кордонів і навколо України останніми днями та як це варто розуміти, читайте у статтях Сергія Немирича “Воєнна тривога квітня 2021 року: кілька простих висновків” та Олексія Їжака “Тайговий casus belli” у ZN.UA.