UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові збили «унікальний» російський безпілотник — Генштаб ЗСУ

БПЛА такого типу був представлений на міжнародній виставці озброєння у 2019 році.

Українські військові збили високоточний російський ударний безпілотний літальний апарат «Куб-БЛА». У березні російські загарбники вперше використали такий безпілотник у Київській області, повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Як зазначають російські пропагандисти, перевагами комплексу є прихований запуск, висока точність бомбометання, безшумність та простота у користуванні. Але саме такий "аналоговнєт' успішно вчора "дезорієнтували" фахівці радіоелектронної боротьби та декількома влучними пострілами зі стрілецької зброї збили піхотинці на Луганщині», - повідомили у Генштабі.

«Не слухайте роспропаганду, все їхнє "унікальне" озброєння дуже добре горить, падає та тоне», - кажуть українські військові.

Зазначається, що БПЛА такого типу представлений на міжнародній виставці озброєння у 2019 році, а у березні 2022 року, на Київщині, російські окупанти вперше здійснили бойове застосування такого безпілотника.

Читайте також: З початку вторгнення в Україну армія РФ втратила вже близько 22 400 військових — Генштаб ЗСУ

Раніше повідомлялося, що бійці ЗСУ завдали прицільного удару по позиціях армії Російської Федерації на острові Зміїному. Завдяки цьому вдалося знищити зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10».