UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові просунулись на Херсонщині: Зеленський назвав два звільнені населені пункти

Операцію з деокупації провела 129-та бригада ТрО з Кривого Рогу.

Українській військові успішно просуваються не лише на півночі Донеччини, де 1 жовтня звільнили Лиман та низку населених пунктів навколо нього, а й на Херсонщині. Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні за 2 жовтня повідомив про звільнення двох населених пунктів на півночі області.

«Дякую воїнам 129-ї бригади мого рідного Кривого Рогу, які відзначились хорошими результатами і звільнили зокрема Архангельське та Миролюбівку», – сказав президент.

Зеленський наголосив, що українські захисники обов’язково деокупують всі захоплені російськими окупантами населені пункти.

«Нещодавно хтось десь проводив псевдореферендуми, а коли повертається український прапор – про російський фарс з якимись там папірцями і якимись там анексіями ніхто й не згадує. Окрім, звичайно, правоохоронних органів України. Бо кожен, хто причетний до будь-яких елементів агресії проти нашої держави, буде за це відповідати», – зазначив президент.

Читайте також: Путін готовий пожертвувати Луганщиною заради утримання півдня України – ISW

Нагадаємо, ЗСУ 1 жовтня звільнили, а 2 жовтня повністю «зачистили» від окупантів місто Лиман на півночі Донеччини, перед тим звільнивши навколишні населені пункти. Як зазначили експерти ISW, втрата Лиману стала ще однією оперативною поразкою російської армії.