UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові під Києвом знищили опорний пункт ворога

Серед окупантів є вбиті, решта розбіглася в ліс.

Українські військові поблизу Києва відтіснили окупантів та знищили 40 загарбників, інші повтікали в ліс. Про це в ефірі національного телемарафону заявив очільник тероборони Києва Петро Кузик, передає «Укрінформ».

«Деякі успіхи є навколо Києва. Ворог відтиснутий подалі. По лівому березі учора в районі Баришівки був успішний наступ на населені пункти, наприклад, Лук’янівка. Його повністю звільнили. Це був такий опорний пункт окупантів. Там було декілька сотень солдатів. Танки та техніка. Техніку спалили, підбиті танки, деяку техніку взяли як трофей. На жаль, знищено тільки сорок окупантів, це те, що підтверджено, решті вдалося втекти, частина у ліси сховалася. Їх зараз шукають наші військові та намагаються знищити там, де знайдуть», – зазначив Кузик.

Очільник столичної тероборони також підтвердив інформацію ЗМІ про те, що наші військові зараз мають більше танків, ніж на початку повномасштабної війни. Чимало техніки українські військові захопили в окупантів, деякі росіяни кинули самі.

«Наші військові її беруть, підремонтовують та пускають у бій задля захисту України. Це стосується всієї техніки, там і «Урали» і танки, і бойові машини піхоти та різне», – зазначив Кузик.

Читайте також: Військові РФ обстріляли евакуаційний поїзд “Київ — Івано-Франківськ”

Україна почала 30-ту добу протистояння російським загарбникам. Генштаб Збройних Сил України повідомив оперативну операцію щодо повномасштабного російського вторгнення станом на ранок 25 березня.