UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові на півдні захопили ворожі БТРи, танки Т-62 і стрілецьку зброю

За добу захисники півдня знищили понад 100 загарбників і десятки одиниць техніки ворога

Захисники українського півдня мали продуктивний день: захопили та знищили десятки одиниць ворожої техніки та завдали ворогові втрат у живій силі, повідомляє оперативне командування «Південь».

«Взято в полон три представника російських окупаційних військ, захоплено два танки Т-62, бойову машину десанту, БТР-82, а також багато колективної й стрілецької зброї з боєкомплектом», - розповідають військові.

Уподовж доби нашою авіацією нанесено 22  удари, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 400 завдань. Результатом вогневої роботи стало знищення:

«Прицільним вогнем вражено командно-спостережний пункт 205-тої окремої мотострілецької козачої бригади у Снігурівці, понтонну переправу біля Козацького, три склади боєприпасів в Херсонському і Бериславському районі, плюс два пункти боєпостачання»,  - додали військові.

Читайте також: Активізація на півдні триває – за добу знищено понад 100 окупантів та 9 їхніх пунктів управління

29 серпня у ЗСУ заявили, що захисники розпочали контрнаступ на кількох напрямках у Херсонській області. Для просування українські військові руйнують логістику ворога, знищують склади із озброєнням та боєприпасами, мости та понтонні переправи.

Військові експерти та західні ЗМІ попереджали, що передчасний контрнаступ є небезпечним. Розуміючи недостатність техніки й артилерії для блискавичного контрнаступу, ЗСУ місяцями працювали над створенням умов для наступу.