UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові, моряки і льотчики провели п'ятиденні навчання у Чорному морі

Основою збір-походу стали кораблі, катери та судна, які цього року були зведені у флотилію ВМС.

Військово-морські сили України провели масштабні п'ятиденні навчання у Чорному морі.

«Протягом 5 діб, в акваторії Чорного моря був проведений збір-похід кораблів, катерів та суден національного флоту з метою відпрацювання елементів бойової підготовки, злагодженості підрозділів різнорідних сил та демонстрації їх присутності в регіоні», - повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування ВМСУ.

У заході також взяли участь підрозділи морської піхоти, морської і тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ.

Морпіхи та льотчики відпрацювали низку тактичних вправ, зокрема: висадку морського десанту на необладнане узбережжя в умовах панування противника в морі та повітряному просторі; ведення мінно-загороджувальних дій; захист морських комунікацій; недопущення блокування пункту базування тощо.

На завершення, поблизу Одещини військові в складі тактичних різнорідних груп відпрацювали відбиття нападу противника в морі та надання допомоги судну що зазнало лиха.

Основою проведеного збір-походу стали кораблі, катери та судна, які цього року були зведені у флотилію ВМС, а керування силами здійснювалось з корабельного пункту управління.

«Відповідно до розподілу функцій за стандартами НАТО флотилія і надалі буде працювати щодо набуття спроможностей з питань підготовки корабельного складу», - додали військові моряки.

Читайте також: У Миколаївській області відбулися навчання морської авіації

Нагадаємо, 6 липня Україна відсвяткувала День Військово-морських сил. З огляду на спалах коронавірусу, масові заходи в Одесі не проводилися, своє професійне свято військові моряки відсвяткували у відкритому морі, провівши збір-похід, що тривав з 30 червня по 6 липня.

Президент Зеленський привітав військових моряків з професійним святом та заявив, що Україна не пробачить тих, хто не дозволив морякам захистити Крим. Щоправда, точно не зрозуміло, кого саме мав на увазі президент.

Зеленський також пообіцяв зробити все від нього можливе, щоб українські ВМС стали потужнішими,  а українські моряки відчували свою важливість для країни і держави.