UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські строковики під час війни отримуватимуть додаткові 30 тисяч грн щомісяця

Виплати військовим, які беруть участь у бойових діях встановлено на рівні 100 тисяч.

Українські солдати-строковики на час дії у країні воєнного стану щомісяця отримуватимуть додаткові виплати у розмірі 30 тисяч грн, у разі участі у бойових діях з відсічі російської агресії – 100 тисяч, повідомляє Міністерство оборони України.

Уряд вніс зміни до постанови №168  від 28 лютого 2022 року, якими виключив обмеження щодо виплати винагороди військовим строкової служби.

Додаткові виплати призначено для бійців: Збройних сил, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, Держслужби спецтранспорту. А також для рядового і начальницького складу ДСНС і Нацполіції.

На виплату 100 тисяч грн щомісяця можуть розраховувати усі категорії військових, які беруть безпосередню участь у бойових діях чи забезпечують проведення заходів з нацбезпеки і оборони в районах та у період здійснення зазначених заходів , пропорційно часу участі у них.

Сім’ям військовослужбовців, які загинули у цій війні, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 15 млн грн, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів.

«Наші строковики проявили героїзм та витримку. Звичайно, перші удари російських загарбників узяли на себе професіонали-контрактники, але кожна перемога над ворогом кується на надійній опорі, якою стали строковики. Український солдат – контрактник, доброволець, строковик – заслуговує на рівну повагу та гідне забезпечення», - прокоментував рішення уряду міністр оборони Олексій Резніков.