UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українське посвідчення водія: чи можна ним користуватися у країнах ЄС

Роз'яснення дали у Головному сервісному центрі МВС.

Через військове вторгнення РФ багато українців були змушені покинути свої домівки та виїхати за кордон. Деякі наші громадяни отримали тимчасовий захист у країнах Євросоюзу. У пресслужбі Головного сервісного центру МВС розповіли, чи можуть українці користуватися своїм посвідченням водія у Європі.

У відомстві зазначили, що Європа підтримала розширене визнання українських посвідчень водія. В країнах ЄС дозволяється користуватись українським посвідченням водія без необхідності його обміну протягом всього періоду перебування під захистом.

Читайте також: Водійське посвідчення тепер можна замінити через «Дію»

Також українські біженці можуть користуватися посвідченнями водія старого зразка, які не мають терміну дії чи видані у вигляді книжечки в 90-х роках минулого століття. Тепер їм не потрібно додатково мати завірений переклад і міжнародне посвідчення водія. Але треба мати документ для підтвердження особи

Дозволяється користуватись українським посвідченням водія навіть у разі закінчення терміну його дії.

На період перебування під захистом, українців за кордоном можуть отримати без складання іспитів тимчасове посвідчення водія зразка ЄС у разі втрати чи крадіжки українського посвідчення водія.

Раніше ми писали, що для українців, які навчаються в автошколі та хочуть отримати водійське посвідчення, зміняться деякі правила складання іспитів.