UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська збірна ветерані завоювала 188 медалей на Arnold Classic Europe у Іспанії

Українська збірна вперше брала участь у цих змаганнях та стала однією з найбільших

В Іспанії завершилися міжнародні спортивні змагання Arnold Classic Europe серед ветеранів війни та поранених військовослужбовців. Українська національна збірна здобула рекордні 188 медалей: 84 золотих, 58 срібних та 46 бронзових!

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України

Читайте також: В Україні затвердили норми про електронне посвідчення ветерана

У турнірі загалом взяли участь представники п’яти країн світу (крім України – це ветерани зі Сполучених Штатів, Естонії, Ірландії та Нідерландів). Вони змагались у таких дисциплінах: жим лежачи, еірбайк, веслування на тренажері, ривок гирі.

16 жовтня національна збірна команда України повернулася в Україну. Наших захисників і захисниць по приїзду на Батьківщину зустріли Міністерка у справах ветеранів України Наталія Калмикова разом із своїм заступником Русланом Приходьком.

Очільниця Мінветеранів привітала команду з високими спортивними досягненнями та відзначила  ветеранів пам'ятними знаками. 

“Дякую вам за те, що ви гідно представили Україну на міжнародних змаганнях і перемогли. Кожен з вас представляв  на міжнародній арені силу волі українців та наше прагнення до перемоги. Сподіваюсь що ваш приклад стане поштовхом для інших  і все більше ветеранів буде приєднуватися до занять спортом. В Міністерстві ветеранів зараз розроблена та триває погодження з міністерствами спеціальна програма, яка передбачатиме щомісячну адресну фінансову допомогу, яку можна буде використати для занять у спортивних залах. Її зможе за бажання отримати кожен ветеран. Знайте: Мінветеранів зробить все можливе для вашої самореалізації”, – наголосила Наталія Калмикова. 

Також міністерка нагородила відомчими подяками та коїнами (монетами, які вказують належність до конкретного підрозділу і є предметом честі і гордості) учасників та учасниць національної збірної України.

Читайте також: Ветеранська політика: зрозумілість, упорядкованість і злагодженість

Нагадаємо, міжнародні спортивні змагання Arnold Classic Europe тривали з 11 по 13 жовтня. Українська збірна вперше брала участь у цих змаганнях та стала однією з найбільших – 50 ветеранів війни та військовослужбовців.