UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська авіація завдала ударів по понтонній переправі і складах боєприпасів окупантів – ОК «Південь»

За добу на південних напрямках знищено понад 30 росіян

Ситуація на південних рубежах залишається напруженою, хоча росіяни уже не мають сил для наступів. Українська авіація продовжує завдавати ударів по ворожих позиціях і зброї. Про це повідомила пресслужба Оперативного командування «Південь».

«Обстановка в нашій операційній зоні залишається стабільно напруженою. Противник веде бойові дії на займаних рубежах, укріплюється та мінує підступи до своїх позицій. Сил, ресурсів та мотивації вести наступальні дії не має. – йдеться у повідомленні командування. – Нашою авіацією нанесено серію ударів по опорному пункту, місцям скупчення техніки та особового складу, по налаштованій понтонній переправі та польовим складам противника в п’ятьох різних населених пунктах Херсонщини».

За результатами авіаударів та виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань знищено 33 російських солдатів, одну реактивну систему залпового вогню «Град», кілька одиниць броньованої техніки, три склади боєприпасів та два склади паливно-мастильних матеріалів. Це – зафіксовані втрати противника за добу, решту – уточнюють.

Читайте також: Росіянам не вдасться утримати південь України — ексміністр оборони

В акваторії Чорного моря напоготові завдавати ракетні удари чотири надводні кораблі та один підводний човен. Також у бойовій готовності один військовий десантний корабель.

Нагадаю, у попередньому зведенні ОК «Південь» йшлось про те, що флот РФ навчається бойової стійкості в умовах застосування проти нього ракет та авіації. Отже, росіяни у Чорному морі готуються до отримання Україною протикорабельних ракет.