UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська авіація за добу 33 рази вдарила по окупантах – Генштаб

Підтверджено ураження 25 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та 8 позицій зенітних ракетних комплексів. 

ЗСУ ефективно протидіють окупаційній армії РФ та послаблюють її, завдаючи прицільних ударів по позиціях окупантів. Також українські підрозділи відбили всі атаки ворога за останню добу. Про це сказано у зведенні Генштабу за 26 вересня.

«За минулу добу, противник завдав 5 ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснив понад 83 обстріли з РСЗВ. Також ворог задіяв 4 ударних БпЛА для ударів по об’єктах цивільної інфраструктури, – повідомив Генштаб. – Від ворожого вогню постраждало понад 40 населених пунктів. Це, зокрема, Куп’янськ, Краматорськ, Бахмут, Красногорівка, Мар’їнка, Кам’янка, Курахове, Павлівка, Запоріжжя, Нікополь, Очаків, Миколаїв та Одеса».

На волинському та поліському напрямках ситуація без суттєвих змін.

Читайте також: Українські військові відбили атаки окупантів у районах семи населених пунктів – Генштаб

На інших напрямках окупанти здійснили обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії:

Читайте також: ЗСУ вразили понад 30 районів зосередження живої сили і військової техніки ворога та відбили наступ росіян біля шести населених пунктів — Генштаб

«Протягом минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Майорськ, Бахмут, Підгородне, Виїмка, Курдюмівка, Зайцеве, Новомихайлівка, Первомайське, Кам’янка, Побєда та Павлівка», – йдеться також у зведенні.

Українська авіація завдала 33 удари, уразивши щонайменше 25 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та вісім позицій зенітно-ракетних комплексів. Підрозділи протиповітряної оборони знищили один літак Су-25, вертоліт Мі-8 та два БпЛА противника.

Ракетні війська і артилерія уразили шість пунктів управління, 12 районів зосередження живої сили та техніки противника, дві позиції зенітних ракетних комплексів, три підрозділи ракетних військ і артилерії, шість складів з боєприпасами, а також дев’ять окремих важливих цілей.

Читайте також: ЗСУ знищили скупчення бійців Росгвардії в Херсоні та посилили вогневий контроль в районі Каховської ГЕС — ОК «Південь»

Нагадаємо, в Оперативному командуванні «Південь» повідомили, що на Херсонщині позиції ЗСУ атакувала ворожа ДРГ, але зазнавши втрат, росіянам довелось відступити.