UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна звернеться до США за безкоштовними вакцинами

США мають намір роздати бідним країнам 80 млн доз вакцин.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив послу України в США Оксані Маркаровій звернутися до Білого дому за гуманітарною допомогою у вигляді COVID-вакцин. Про це він повідомив на онлайн-брифінгу у вівторок, 18 травня, повідомляє "Укрінформ".

Зокрема, Кулеба нагадав про заяву Президента США Джо Байдена про намір надати іншим країнам 80 млн доз вакцини до кінця червня. Він зазначив, що Україна вітає і підтримує американське лідерство у протидії глобальним викликам.

"Ми і до цього працювали зі Сполученими Штатами над темою отримання додаткових вакцин. Зараз розмова стає ще більш предметною, і вчора я доручив нашому послу у Вашингтоні звернутися в Білий дім, який координує цю програму надання вакцин іншим країнам світу для предметного обговорення взаємодії нашої на цьому треку", - сказав міністр.

Міністр переконаний, що це стане ще одним елементом зміцнення двосторонніх відносин України і США.

Читайте також: Ляшко: вакцинація педагогів проти коронавірусу почнеться після 24 травня

Раніше повідомлялося про те, що Міністерство охорони здоров'я і Всесвітній банк підписали угоду про надання Україні 90 мільйонів доларів, гроші підуть на розгортання додаткових можливостей в боротьбі з пандемією коронавірусу. Очікується, що нову партію вакцин від Pfizer/BioNTech Україна отримає на початку червня.

18 травня прибула нова партія вакцини проти коронавірусу, яка була розроблена американським фармакологічним концерном Pfizer спільно з німецькою біотехнологічною компанією BioNTech. Pfizer & BioNTech - це офіційна назва COVID-вакцини BNT162b2. За даними виробника, ефективність препарату становить 95%. Однак вона досягається тільки після введення другої дози.

В Україні вакцинація Pfizer-BioNTech стартувала 18 квітня.