UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна змінила правила в'їзду для іноземців-паломників

У МЗС розповіли, кому з іноземців не потрібно буде проходити самоізоляцію.

Україна змінила правила в’їзду для іноземців, які прибувають для паломництва, повідомили у Міністерстві закордонних справ. Також головний санлікар Ігор Кузін затвердив протиепідемічні заходи під час здійснення міжнародного паломництва, у тому числі під час святкування Рош га-Шани.

Так, іноземці та особи без громадянства, які прибувають до України, повинні мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування. Документ має видати страхова компанія, яка зареєстрована в Україні. Також це може бути іноземна страхова компанія, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією-партнером на території України (асистанс), покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні. Також такі паломники повинні мати один з таких документів:

У разі відсутності вищевказаних документів та у разі неможливості встановлення або відмови від встановлення мобільного додатка «Вдома» особою, яка підлягає самоізоляції, у перетині українського кордону буде відмовлено. Якщо ж паломники будуть повністю вакциновані, то їм не потрібно буде проходити самоізоляцію.

Крім того, головний санлікар затвердив постанову, у якій визначені протиепідемічні заходи під час здійснення міжнародного паломництва, у тому числі під час святкування Рош га – Шани. Також постанова зобов’язує організаторів здійснювати свою діяльність з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів.

Основними протиепідемічними заходами є:

Читайте також: Нові правила в’їзду: усі українські пункти пропуску в Донбасі працюють штатно

Раніше повідомлялося про те, що в Україні цього року не обмежуватимуть в’їзд для паломників-хасидів, які прагнуть відсвяткувати іудейський Новий рік Рош га-Шана в Умані Черкаської області. За словами Ігоря Кузіна, епідеміологічна ситуація в Україні дозволяє прийняти паломників. 

У Міністерстві охорони здоров’я, повідомили, що в Умані завершують підготовку до безпечного приймання паломників-хасидів. Для цього міністерство мобілізувало багатьох партнерів.